t2 tuinposter pimp je tuin op
U kunt de poster op een blinde muur plaatsen, tegen een tuin afscheiding of in de serre of prieel
Wat is er nu meer uniek in uw tuin dan foto' van eigen hand of minimaal zelf gekozen.


 

MOZAÏEK Voorbeelden

Er moet altijd een eerste zijn, deze is gemaakt van de scherven van serviesgoed, hamertje tik en noem maar op.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld

Een sier-dienblad: tegel met 5 waxine-lichtjes gemaakt op mdf-plaat, die tevoren 'waterdicht' is gemaakt met 1 deel houtlijm op 3 delen water als mengsel; dit mengsel wel even laten drogen.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : wat menigeen als eerste maakt het dienblad

Een vrolijke lamp die nooit zal schijnen: een van de eerste stukken voor 'buiten'. Voor het gele hart is er een beetje gele verf in het voegsel gedaan. Je kunt natuurlijk ook pigmentpoeder aan het mengsel toevoegen.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : zonnetje buitenshuis

Tussen het groen , de pot was ooit anders gekleurd, nu deels met mozaiek bedekt: gebruik lijm en voegmiddel dat voor buitengebruik geschikt is, tegen vocht kan en ( 100% garantie is er niet) tegen vrieskou. Ook de pot (meestal poreus) vooraf behandelen met houtlijm. Voor de zekerheid de pot in de winter toch maar binnen zetten. Vrieskou van net voor de ijsheiligen is toch iets zachter dan de echte vorst van hartje winter.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : potmozaiek

Een zonnetje ? Naast mozaiek ook knikkers in verwerkt: het hart van de plaats tevoren uitgezaagd en ook met knikkers afgewerkt. Ook hier de plaat tevoren met houtlijm behandeld. De lijm en het voegmiddel moeten geschikt zijn voor buitengebruik. En de praktijk heeft het geleerd, hartje winter de plaat laten hangen, maar 2 meter hoogte was geen garantie voor 'vorst aan de grond' en dus na enkele jaren vallen er wat knikkers af en een enkel stukje mozaiek, zodat - helaas te moeten melden - het stuk stuk is en inmiddels tot het verleden behoort.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : mozaiek met knikkers

Een werkstuk wat niet per definitie iets concreets moet weergeven: iedereen ziet er gelukkig iets anders in dan ik oorspronkelijk en zo hoort het ook. Naar de mening van mijn buurmeisje wonen er kikkers in. Fantasie die tot creativiteit zal leiden, nog even afwachten.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : mozaiek of kikkers

Samen wonen, dus niet 1 maar 2 uilen in mozaiek uitgedrukt:bij het ontwerp zijn de uilen met accentlijnen (zwart) gemaakt, zodat ze ook op afstand goed duidelijk te onderscheiden zijn. Ons dorp heeft iets met uilen, dus hoort het erbij en valt toch nog op tussen de veelheid van allerlei andersoortige uilen. Niettemin, ook deze blijft 'in de winter ' buiten hangen en is na jaren nog steeds compleet. Gaande het werkstuk, weet wel waar je aan begint.... een groot stuk is achteraf mooi, maar er zijn momenten dat je denkt "waar ben ik aan begonnen"

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : mozaiek of uilenduo

Als versiering op de garage, nou daar hoort toch een auto en een fiets, weliswaar van iets oudere datum: net als bij de uilen is hier ook met accentlijnen gewerkt. Het moet tenslotte wel tot op afstand zichtbaar zijn.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : mozaiek en antiqiteiten

De basis een zogenaamd b2-blok non-figuratief , deels bedekt met mozaiek: het blok is natuurlijk zo goed mogelijk waterdicht gemaakt en staat op een ondergrond van een trottoirtegel, die zelf ook op een laagje zand ligt. De houdbaarheid is ook al weer enkele jaren, staat op een 15 meter afstand van het huis, dus de uitstraling speelt hier geen rol anders dan de uitstraling en 'zorg' van de conifeer.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : mozaiek of net echte kunst ?

Een combinatie van namaak-stenen/muur en een stalraam in mozaiek: de 'grote' stenen op het mozaiek zijn gewoon gemaakt van stroken mdf , met voegmiddel wat we op kleur gemaakt hebben (niet al te vlak/glad) ongeveer in de kleur van de stenen van de bijkeuken van de buren. Deze kunst-stenen zijn vervolgens op de grote mdf plaat aangebracht met een dikke laag ertussen, zodat het mozaiek wat lager=dieper ligt en het idee van het stalvenster benadrukt. Een bak bloemen ervoor en je hebt een 'blinde' muur opgevrolijkt.

zoom in op dit mozaiekvoorbeeld : stalraam in mozaiek

De  GROOTSTE online shop voor planten keuzen uit meer dan 15.000 verschillende soorten planten , kruiden , bomen enz klik hier en BESTEL snel voor de mooiste tuin
 

top pagina